Lasersko odstranjevanje dlak

lasersko odstranjevanje dlak

Težave s kožo sodijo med najpogostejše težave s katerimi se soočajo ljudje obeh spolov in starosti. Z njimi so povezane tudi dlake in želja po njihovem odstranjevanju. Ste se že seznanili z metodo za trajno lasersko odstranjevanje dlak – hitro in ugodno se lahko svojih dlak znebite že danes. Želite ugotoviti kako?

Koža – naš največji organ

Koža je naš največji organ, saj prekriva celotno naše telo. Med ključne naloge naše kože sodijo: razmejevanje notranjosti in zunanjosti našega telesa, zaščita pred vdori tujkov (vključno z mikroorganizmi), zaščita notranjih organov, prav tako pa koža sodeluje v procesu homeostaze, to je zagotavljanja oziroma uravnavanja notranjega ravnovesja.

dlake

Kaj so dlake?

Dlake (sem prištevamo tudi lase) so posebni filamenti, zgrajeni pretežno iz beljakovin, ki jih tvorijo posebni folikli (lasni mešički), ki se nahajajo v dermisu oziroma usnjici naše kože. Čeprav, predvsem ženske, z njimi ves čas bijemo bitko njihovega obstoja na našem telesu, pa dlake v resnici opravljajo pomembno vlogo. So namreč ključni element v regulaciji stalne telesne temperature. Ko nam je hladno se namreč mišica naježevalka okoli lasnega mešička stisne, zaradi česar se dlaka postavi pokonci. Na ta način se vzpostavi izolirano območje, ki ščiti pred mrazom v okolici. V vročini je ravno obratno – mišica naježevalka je takrat sproščena, dlaka pa ob telesu, sočasno se odvečna vročina odvaja še preko žlez znojnic ter same površine kože, kamor vročino dovajajo kapilare. Dlake sodelujejo tudi pri zaznavi dotika iz okolice, v nosni votlini na primer pa dlačice poskrbijo za čiščenje zraka, da prah ne zaide v spodnje dele dihal.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Postopek za lasersko odstranjevanje dlak je povsem preprost in vključuje uporabo posebne naprava z laserjem. Običajno se postopek nekajkrat ponovi, da se doseže želen učinek, je pa po daljših časovnih obdobjih potrebna obnovitev laserskega tretmaja.

Če tudi vas motijo dlake na vašem telesu in iščete trajno rešitev – laserska odstranitev čaka na vas. Le pogumno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja