Ultrazvok trebuha

Ultrazvok trebuha potrebujemo takrat, ko začutimo, da se z določenimi organi nekaj dogaja. Če bi tudi vi želeli pregledati, ali je z vašim zdravjem in notranjimi organi vse v najlepšem redu, naročite se na ultrazvok trebuha.

Ultrazvok trebuha je zelo neboleč postopek, zato vas naj nebo nikar strah, če ste slučajno že naročeni pa ga še nikoli do zdaj niste opravljali. To, da je povsem neboleč vam lahko pove tudi vsaka nosečnica, saj je ultrazvok trebuha pri njih zelo pogost skozi celotno nosečnost, kajti tako lahko ginekolog natančno spremlja razvoj otroka in tudi če je z njim vse v redu, na podlagi ultrazvoka trebuha, pa vam lahko naredi tudi nekaj spominskih fotografij na nosečnost.

Ultrazvok trebuha, pa seveda ni namenjen zgolj nosečnicam, temveč tudi vsem ostalim. S pomočjo ultrazvoka lahko zdravnik pregleda jetra, žolčnik, trebušno slinavko, vranico, nadlevične žleze, ledvice, večje žile in podobno. Pri moških lahko s pomočjo ultrazvoka trebuha lahko pogledamo sečni mehur in prostato medtem, ko pri ženskah pregledamo rodila, to so maternica in pa jajčniki ter sečni mehur. Če se sprašujete kdaj je pravi čas za ultrazvok je to takrat, kadar se slabo počutite in vas boli trebuh, kadar se vam zdi da nenamerno izgubljate težo in vas v trebuhu močno napenja, če občutite močno srbečico po in okoli trebuha, ter če opazite da ste dobili rumeno kožo, kadar imate dalj časa krče v trebuhu za katere ne poznate razloga, če opazite, da ko greste na vodo ali blato, tudi kri, če vas peče pri uriniranju, če ne morete opraviti velike potrebe ter takrat ko greste na veliko potrebo večkrat kot ponavadi, če čutite kakršnekoli bolečine v trebuhu ter če čutite, da vam v trebuhu močno utripa in tega občutka niste vajeni.

Najpogostejše bolezni, ki se lahko pojavijo po pregledu ultrazvoka so zamaščena jetra, ciroya jeter, žariščne spremembe v jetrih, žolčni kamni, vnetje trebušne slinavke in podobno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja