Televizorji so povsem osvojili svet

televizorji

Znana pesem Adija Smolarja pravi: »Bog ne daj, da bi crknil televizor…«. Mnogi se v teh verzih prepoznate, mnogi tudi ne. Pa vendar so televizorji postali pomemben del naših življenj, zato vedno iščemo nova mesta, kjer so na voljo televizorji po ugodnih cenah.

Kdaj so televizorji osvojili svet?

Če se boste pogovarjali s svojimi babicami in dedki, vam bodo ti še znali povedati, kakšen je bil svet brez televizorjev. Toda to ne pomeni, da takrat televizorji dejansko niso obstajali. Ne, le privoščili so si jih lahko redki. Prvi začetki televizorjev segajo že v 19. stoletje, prva delujoča naprava pa v trideseta leta prejšnjega stoletja. Berlinske olimpijske igre leta 1936 so tako že prenašale prvi televizijski signal, ki pa je bil močno omejen samo na ljudi v neposredni bližini oddajnikov.

Televizijske naprave so svet osvojile že v petdesetih letih prejšnjega stoletja, pri nas pa šele v drugi polovici prejšnjega stoletja.

 

televizorji

 

Nakup televizorja

Če je nekoč veljalo, da je nabor možnosti majhen, danes ni tako. Televizorji so osvojili svet, njihov napredek, ki se kaže tudi v njihovi povezljivosti s svetovnim spletom ter različnimi vtičniki, ki omogočajo vedno več, pa nenehno preseneča. Ljudje smo za televizijo pripravljeni odšteti kar nekaj evrov, pri tem pa zahtevamo kakovost po ugodnih cenah.

V osnovi velja, da televizije večjih premerov stanejo več. Pri velikosti zaslona upoštevajte razdaljo, ki jo imate od kavča oziroma drugih sedežnih namestitev do televizije. Večji zasloni običajno zagotavljajo boljšo sliko, pa tudi boljši zvok, je pa njihova cena temu primerno višja. Kljub temu se zavedajte, da boste v majhnem prostoru večjo televizijo težje spremljali.  Na ceno vpliva tudi število vhodnih enot, ki vam omogočajo večjo povezljivost z drugimi napravami.  Vnaprej predvidite, ali boste televizor uporabljali tudi za igranje igric ter si zagotovite zadostno količino HDMI priključkov, morebitne priključke za slušalke (da med igranjem ne boste motili prav vseh okoli sebe), za gledanje filmov pa je enostavna rešitev tudi USB vhod. Vse bolj priljubljena je tudi funkcija WiFi, ki omogoča povezavo televizorja s spletom.

Pri nakupu televizorja za mnenje in nasvete povprašajte tudi strokovnjaka v trgovini, ki vas bo pravilno usmeril k nakupu, ki ga ne boste obžalovali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja