Pogoste napake, ki otežijo polaganje keramike

polaganje keramike
Ali veste katere so najpogostejše napake, ki jih domači mojstri oz. osebe, ki se same lotijo polaganja keramike doma? V nadaljevanju boste izvedeli pogoste napake in pasti, ki jih opažajo pri strokovnjaki za polaganje keramike.
Prva napaka, ki stroškovno podraži sam projekt je nepravilna ocena količine ploščic, ki so potrebne za položitev v nek prostor. Ker je sama ocena nepravilna se lahko zgodi, da se naroči bistveno preveč ali bistveno premalo keramike. To povzroči, da vam keramika ostane ali še huje, da jo zmanjka in v trenutnih časih se lahko kaj hitro zgodi, da take keramike ni več na voljo v tej barvi in velikosti kot jo potrebujete. Polaganje keramike zato obstane.
polaganje keramike
Druga napaka, ki je prav tako zelo pogosta je ta, da je polaganje keramike izvedeno na podlago, ki ni dovolj pripravljena. Keramika zato odstopa od zidu, se ne prilagaja lepo steni in tudi fuge niso lepe. Zaradi tega priporočamo, da se polaganja ne lotite sami pač pa pokličete strokovnjake, ki vedo kako pravilno pripraviti podlago za namestitev keramike.
Tretja napaka je izbira napačnega lepila. Različni tipi keramike se med seboj razlikujejo po velikosti in teži kar pomeni, da vsako lepilo ni primerno za vsako keramiko. Težja keramika za steno potrebuje tudi bolj močno lepilo. V ponudbi v trgovinah pa najdete širok nabor različnih lepil zato se je ponavadi težko odločiti katerega izbrati.
Zadnja zelo pogosta težava pa je slabo fugiranje in zaradi nepravilne položitve tudi odvečne fuge.
Če fuge niso dobro urejene lahko voda zateka pod ploščice in se zelo hitro pojavijo težave. Polaganje keramike je potrebno v tem primeru izvesti ponovno saj se lahko take težave odpravijo samo na ta način.
Da bi se tem težavam izognili predlagamo, da za vaš projekt pokličete strokovnjake. Ekipa keramičarstva Aleja Stil vam je na voljo za vaš projekt in vsa vaša vprašanja. Obiščite njihovo spletno stran alejastil.si kjer lahko izveste več informacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja