Kaj dejansko pomeni resnična in iskrena osebnostna rast

osebnostna rast

Osebnostna rast je povezana s tem, da nekaj konkretno naredite zase in da greste ven in cone udobja. Kako uspešna bo vaša osebnostna rast je odvisno od vloženega dela na sebi. Kako hitro boste napredovali pa je odvisno od tega, koliko in kakšne lekcije se morate naučiti ter tudi od tega, ali imate učitelja, ki vam lahko pomaga hitreje do rezultata. S pomočjo učitelja se lahko izognete številnim napakam in pastem ter odkrivanju tople vode, ker je nekdo pred vami to delo že opravil. na vas pa je samo, da prehodite pot sami.

Iskrena osebnostna rast pomeni delo na sebi

Ljudje radi ostanemo v coni udobja in se ne premikamo nikamor, vendar pa, ali je to stanje tako, da vam bo čez 5 ali 10 let prineslo srečo in veselje kot danes? Verjetno ne, ker se vse spreminja in človek mora napredovati, ker je to v njihovih genih. Iskrena osebnostna rast pomeni, da se brcnete v zadnjico in delate korake tudi, če vas je strah in se počutite neudobno. Poiščite učitelja, da vam bo stal ob strani in vam bo lažje.

osebnostna rast

Ko se odločite, da bo osebnostna rast vaš način življenja, vam na začetku res ne bo udobno, ker boste ves čas iskali nove stvari in raziskovali ter se podajali v neznano. Sčasoma bo to postalo za vas bolj udobno, ker boste vedno bolj zaupali v sebe in tako tudi k sebi pritegnili vedno več pozitivnega in prijetnega na vseh področjih svojega življenja. Če nikoli nič ne naredite, si samo želite in jamrate, se nikoli nič ne bo spremenilo. Brez konkretnega dejanja ni spremembe. Brez napak ni napredka in uspeha.

Ali je nujno, da se skozi težave prebijamo sami?

Osebnostna rast pomeni napredek in seveda posledično težave. Vsak človek mora iti sam skozi težave in tako napreduje. Vendar ni nujno, da se spopadate sami s težavami, ki jih je nekdo že rešil in mu deluje. Učitelj lahko pomaga, da je napredek hitrejši, manj boleč, z manj napakami in da približno veste, kaj vas čaka. Super je, da niste sami. Že občutek, da nekdo ve, kam greste in kaj vas časa, je dober in spodbujajoč.

Zato ni treba, da je osebnostna rast zgolj znotraj nas in da smo sami, čeprav nekateri prav to hočejo, vendar so te osebe bolj izjema kot pravilo. Večina nas je takih, da potrebujemo družbo, dobro spodbudno besedo, da nekdo verjame v nas, dokler sami nismo na nivoju, da to damo sami sebi. Učitelj bo videl, koliko smo napredovali, katere lekcije potrebujemo v danem trenutku, dal nam bo poštene in prave informacije, vse ostalo pa moramo opraviti sami. Pot bomo prehodili sami, učitelj tega ne more namesto nas, saj je on svojo pot že prehodil.

Vedno se učite od boljših od sebe, ki to odkažejo s konkretnimi dejanji s svojim življenjem in referencami ter uspehom, ki se vidi navzven. Ne more vas debela oseba učiti o prehrani, kot ne revna o denarju in bogastvu. Samo tisti, ki so to že dosegli in to tudi dlje časa že živijo vedo, kakšno je stanje, ki bi ga ostali želeli doseči, ki hočejo biti veseli, uspešni, zdravi in srečni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja