Mesarska oprema

Na svetu je ogromno različnih poklicev, vsak opravlja nekaj kar ga veseli in zato se je tudi izšolal. No vsi nimamo te sreče, ampak sedaj ne bomo govorili o tem. So tudi poklici, ki ga vsak ne more opravljat, nima mogoče, kot rečemo želodca. No nekateri se zgražajo nad tem poklicem, ampak vemo da tudi meso moramo jesti, čeprav ne vsi. Govorim o mesarjih, ki poskrbijo, da imamo na krožniku meso. Pri njihovem delu pa je potrebno kar ogromno različne opreme, da lahko nam vse pripravijo. Mesarska oprema je še kako potrebna za delovanje kakšnega mesarskega obrata ali mesnice.

mesarska oprema

Vsak rad da na krožnik kakšen lep kos mesa, sedaj ne bomo govorili o tistih, ki mesa ne jedo. Zato pa poskrbijo naši mesarji, da je meso zdravo, lepo pripravljeno, da smo mi zadovoljni. Tukaj ni dovolj samo en nož, ampak mesarska oprema je kar velik pojem, da lahko opravijo vso delo. Mi večinoma vidimo kakšen nož, sekiro in mogoče salamoreznico, ko pridemo po kakšen kos mesa ali klobaso. Vsa njihova oprema mora biti zelo kvalitetna, poleg tega pa sterilna in vedno čista. Ne morejo si privoščit poceni opreme, ker tukaj se res dela z ogromno mesa, in tudi z vodo. Zato mora bit mesarska oprema res kvalitetna, da ne začne rjaveti in se ne začne krušiti.

Mogoče se kdo ne zaveda koliko opreme rabi en mesar. Tukaj so le kosti živali, ki jih morajo večkrat presekat ali razžagat. Zato rabijo dobro žago za kosti, to je posebna žaga ki je namenjena samo za mesarje in je iz posebnega materiala. Tudi klobase morajo nekako narediti, zato rabijo polnilnik za klobase, dobre sekire, ki so namenjene samo za njih, tukaj ne pride v poštev samo en nož, ampak jih mora bit kar nekaj. Kot sem že omenila mesarska oprema zavzema kar velik del opreme, ki pa mora bit zelo kvalitetna in vedno čista.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja