Komode se podajo v vsak prostor vašega domovanja

komode

Omare, predalniki in komode so zelo uporabni kosi pohištva za shranjevanje oblačil, obutve in ostalih stvari. Moderne komode niso narejene po enem kopitu, ampak se med seboj močno razlikujejo po dimenzijah, materialu in barvi, pa tudi v sami obliki. Medtem ko se večje omare največkrat nahajajo zgolj v spalnicah, pa so komode izjemno raznoliko pohištvo, ki ga lahko postavimo skoraj v vsak prostor v hiši. Nudijo dodatni prostor za shranjevanje, obenem pa ne zavzamejo preveč prostora in ga optično ne zmanjšajo, zato se za njih odloča veliko ljudi.

Razlika med komodo in predalnikom

Velikokrat se postavlja vprašanje, v čem sta si komoda in predalnik podobna in kaj so njune glavne razlike. Pri obeh gre za nižjo vrsto omare, kamor se lahko shranjuje vse vrste vsakdanjih stvari. Načeloma imata zgornjo ploskev prazno, da se na njo lahko položi okrasje, kot so vaze z rožami ali kipi, v nekaterih primerih tudi knjige in podobno. Nekateri tako komodo kot predalnik uporabljajo celo kot previjalno mizo.

Njuna glavna razlika pa je način shranjevanja. Pri predalniku gre zgolj za več predalov, ki se nahajajo eden nad drugim. V večini primerov se uporabljajo za shranjevanje oblačil. Pri komodi pa gre za različne kombinacije med predali in policami, ki se lahko zaprejo z vrati ali pa brez. Komode lahko stojijo skoraj v vsakem prostoru, največkrat pa se jih uporabi za poživitev dnevnih sob in spalnic.

Komode v vseh prostorih hiše ali stanovanja

Tisti, ki se odločajo za komodo, želijo v svojem prostoru funkcionalno omaro, kamor lahko shranijo najrazličnejše stvari. Obenem pa zaradi nižjih dimenzij pridobijo na prostoru, saj ga nižja omara optično poveča in tako prostor ne izgleda stisnjen. Velika prednost nizke omare kot so komode, pa tudi predalniki, je dejstvo, da imajo dodatno površino za odlaganje predmetov, ki jih želimo pokazati.

V spalnici in otroških sobah se za komode odločajo namesto predalnikov in kot dodatek k večjim omaram. Največkrat se uporabljajo za shranjevanje posteljnine, spodnjega perila in nogavic. V otroških sobah pa je komoda odlična tudi za shranjevanje odvečnih šolskih stvari. Nekateri komodo v prvih mesecih dojenčkovega življenja uporabljajo celo kot previjalno mizo. Navadno imajo komode v spalnicah predale in police, ki so največkrat za vrati. Nekateri na zgornjo ploskev postavijo tudi televizijo ali pa jo uporabijo zgolj za shranjevanje rož in podobno.

Dnevna soba je prostor, kjer se čez dan največ zadržujemo in potrebujemo dovolj prostora za shranjevanje različnih stvari, ki spadajo v dnevni prostor. To je tudi prostor, kjer imamo največkrat razstavljene umetniške kose ali rastline, katere se lahko postavi na zgornjo ploskev komode ali na police. V tem primeru seveda najbolj pride v poštev komoda s policami brez vrat. Komoda je odlična izbira, da celoten prostor izgleda estetsko, obenem pa se vse odvečne stvari shranijo, da niso vsem na očeh.

Komodo se lahko najde tudi na večjih hodnikih, da zapolni prostor, obenem pa se jo tako uporablja za vse predmete, ki jih ne uporabljate vsakodnevno. Komodo se lahko postavi tudi v jedilnico in jo uporabite za shranjevanje boljšega jedilnega pribora in kozarcev.

 Poiščite komodo za svoj dom

Ko se odločate za komodo, morate najprej definirati v kateri prostor jo želite postaviti. Nato definirajte približno kakšnih dimenzij naj bi bila. V Furnituri – Salonu pohištva lahko najdete ogromno izbiro različnih komod za vse prostore vašega doma.

V večini primerov so komode izdelane iz ivernih plošč, ki so odlično nadomestilo lesu. Iverne plošče pridejo v različnih barvah in v imitacijah tako lesa kot kamna. Ta material je preprost za čiščenje in je dobro odporen na vse vplive iz okolice. Zato ima tudi dolgo življenjsko dobo. Zaključni sloji ivernih plošč so različni, velikokrat so lakasti, lahko pa so tudi mat. Velika večina modernih komod je čistih linij in preprostih barv, da se skladajo s popularnim minimalističnim stilom notranje opreme. V primeru, da so iverne plošče, iz katerih je komoda narejena, ustrezno obdelane, se jih lahko uporablja tudi v vlažnih prostorih.

Kot že omenjeno, lahko pri komodi izbirate med različnimi možnimi kombinacijami predalov in polic z vrati ali brez. V nekaterih primerih se predale in vrata odpira z ročaji, v drugih primerih pa se vrata odpirajo na pritisk. Največja prednost komod v Furnituri je možnost kombiniranja z ostalimi kosi pohištva v istih barvah in oblikah. Tako lahko v primeru, da opremljate novo dnevno sobo ali spalnico, kupite pohištvo iz iste linije. S pohištvom iz iste linije, bo prostor res izgledal moderno in estetsko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja