Kje do najboljšega lateks ležišča

lateks ležišča

Celih 80% ekoloških izdelkov je izdelanih znotraj same trgovine, tako boste v Zeleni trgovini zase našli eko izdelke za spanje iz 100% naravnega materiala, ki so izdelani v Sloveniji. Za nakup lateks ležišča je Zelena trgovina izredno dobra odločitev, saj upoštevajo načela Fair Trade pri oblikovanju cen in tudi pri poslovanju brez posrednikov omogoča, da so cene kvalitetnih ležišč predvsem ugodne in dostopne. lateks ležišča

Skoraj tretjino svojega življenja preživimo v naših posteljah, vedno se zmenimo kaj dajemo vase, v kakšnem okolju smo in kako živimo, zato moramo zase poskrbeti tudi ponoči. Osem ur, ki jih navadno porabimo za počitek, da bi bili pripravljeni na nov dan, prav zato je pomembno, da ta čas preživimo v čim bolj zdravem okolju. Zakaj si ne bi priskrbeli lateks ležišča s pomočjo katerega bomo tretjino svojega življenja preživeli na najboljšem.

Morda se sprašujete zakaj so lateks ležišča ter vzglavniki dobri za nas, sprva nudijo popolno ergonomsko podporo telesa, so udobni, zdravi in zračni, imajo 100% anti alergijsko zaščito ter ne vsebujejo nobenih škodljivih kemikalij. Kupiti jih pa morate, saj so popolnoma izdelana v Sloveniji, in sicer po načelih pravične trgovine, hkrati pa ne obremenjujejo okolja, Zelena trgovina vam pa za vsak nakup zagotovi, da bodo posadili 5 dreves in pa za vsakih 50 prodanih ležišč bodo tudi zaščitili 1ha deževnega gozda.

Postopek izdelave se prične s pridobivanjem kavčuka na Gvatemali, pridobivanje poteka znotraj organizacije FSC, drevesa iz katerih pridobijo kavčuk rastejo na plantažah, zato ne gre za nobeno izsekovanje gozda, pri tem uporabijo vodno in vetrno energijo. Nadaljuje se s proizvodnjo lateks jeder v Belgiji, in sicer z uporabo zaprtega vodnega kroga s katerim se ne porabi nič pitne vode ter nič odpadne vode ne doseže podtalnico. Bombaž pridobijo v Ugandi po načelih pravične trgovine, nato se zmenijo za nakup sadik dreves, ki jih zasadijo v Sloveniji ter zaščito deževnega gozda. Na koncu pa še pravično določijo končno ceno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja