Dober zobozdravnik

Pri zdravju naših zob ima velik pomen dober zobozdravnik. Zdravnik dan danes ne zdravi samo zobe, ampak celotno ustno votlino. Naše stanje zob vpliva na delovanje celotnega organizma. Pomembno je vzdrževanje zob, kar dosežemo z pravilno zobno higieno. Veliko bomo prispevali k zdravim zobom z vsakodnevnim čiščenjem zob. Zobe je priporočljivo čistiti 2x dnevno, zjutraj in zvečer. Pomembna je izbira same zobne krtačke. Ne smemo pa pozabiti na zobno nitko, s pomočjo katere očistimo medzobovni del. Na zobe vpliva tudi prehrana in pa genski dejavniki. Nekateri ljudje imajo več težav z zobmi, nekateri več.

zobje

Pomembno pa je, da našega zobozdravnika obiščemo vsaj enkrat na leto, da pregleda stanje naših zob. Pri izbiri dobrega zobozdravnika se obrnite na Dentalni center Clarus, kjer se boste skupaj soočili z problemi vaših zob in našli ustrezno rešitev. Pomembna je tudi sama oprema zobne ambulante in uporaba kvalitetnih zobnih materialov. Naprimer če zobozdravnik uporablja kvalitetne zalivke, bodo zdržale dlje časa.

Seveda je priporočljivo, da se zobozdravnik prepriča pred posegom s pomočjo rentgena, za kakšno stanje vaših zob gre, saj bo tako lažje ocenil svoje delo. Pri prvem pregledu, se pogovorite z zobozdravnikom. Dober zobozdravnik vas bo vprašal o vseh problemih, ki jih imate, tudi o tistih o splošnem zdravju. Nato zdravnik pripravi načrt zdravljenja, v primeru če imate urgentne bolečine jih bo odpravil najprej. Nato sledi higienska faza, kjer dober zobozdravnik odstrani vse zobne obloge, kamen, in zobe, ki jih ni mogoče več zdraviti. Na koncu posveti še menjavi zalivk, zdravljenju parodontoze in kirurškim posegom. Po potrebi vključi še ostale zobozdravstvene specialiste.

Zobozdravnik mora z pacientom vzpostaviti prijazen partnerski odnos, kateri pri pacientu odpravi morebitni strah, ter gradi na zaupanju. Dober zobozdravnik mora upoštevati prave pogoje, da se bo pacient počutil varno.

Rešite se problemov zob v zobozdravstveni ordinaciji Clarus-dental z dobrim zobozdravnikom. Naročite se še danes.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja