Cena zlata – gram ,v času in pred začetkom epidemije

cena-zlata-gram

Cena zlata – gram se vsake toliko časa spremeni saj so cene plemenitih kovin nepredvidljive. Glede na trenutno stanje na finančnem trgu lahko pride do tega, da izgubimo premoženje vendar lahko razmišljamo smiselno in pretopimo premoženje v zlato s tem pa se zavarujemo pred propadom denarnih valut. Cena  zlata- gram pa znaša 48 evrov, za kilogram pa 48.000 evrov.

cena-zlata-gram

Vsak investitor si ob upoštevanju vseh stroškov pri naložbi želi da doseže najmanjše možne stroške pri nakupu zlata ali ostalih plemenitih kovin , ki se jih poslužuje veliko investitorjev in bank. To pomeni, da želi naložbo zlata ali drugačne valute zakupiti po najmanjši dobavni ceni, z majhnimi davki in najvišjo ceno , ki je možna v postopku prodaje. Na trgu zlata in podobnih surovin pa je na to nemogoče vplivati, saj je cena zlata- gram ali kilogram zelo nepredvidljiva in se lahko spremeni v trenutku. Po zelo nizkih cenah je  na takšnem trgu zelo težko ustvariti cenovno ugoden nakup saj to ni mogoče , lahko pa se zgodijo izjeme in v naložbo vstopi sreča ob pravem času na, pravem mestu. Cena zlata- gram znaša danes 48,68 evra in se nenehno spreminja zaradi virusnih obdobij. V času epidemije je cena zlata-gram močno narasla saj nam grozi nova finančna in gospodarska kriza.

V letu 2018 so za kilogram zlata investitorji lahko odšteli 32.00 evrov, v letošnjem letu  pa je ta žlahta kovina poskočila kar na težkih 55.00 evrov za kilogram. Zaradi možne finančne krize je pametno začeti razmišljati da , bi denar pretopili v zlato. V zadnjih 3 letih v času epidemije se je povpraševanje za zlato močno povišalo saj so se številni investitorji odločali kupovati količinske mere zlata, da bi se  zavarovali pred tveganji povezanimi z inflacijo in morebitnim zlomom v finančnem svetu. Za zlato pa se niso zanimali samo investitorji temveč tudi vse centralne banke na svetu saj zlato že dolgo velja za varno zatočišče krize, ki jih doleti finančni svet. Cena zlata-gram lahko v današnjih časih še bistveno poveča, saj je konec epidemije in okužb lahko nepredvidljiv.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja