Kako se določi cena sončne elektrarne

cena sončne elektrarne

Cena sončne elektrarne je odvisna od več parametrov in glavna sta njena velikost ter jakost. O tem s preberite več na https://sol-navitas.si/cena-soncne-elektrarne in izberite svojo elektrarno za lastno elektriko in ogrevanje, ki vam ne bo nikoli več pošlo. Zadnje čase je elektrika vedno bolj draga saj odklapljajo jedrske elektrarne, zato lahko pride do pomanjkanja električne energije. Če si zagotovite svojo sončno elektrarno, boste neovirani in samo oskrbni. Vaša cena sončne elektrarne pa bo taka, kakršno boste izbrali kakovost panelov, pri čemer bodite zelo previdni.

cena sončne elektrarne

Kakšna bo cena sončne elektrarne na vaši lokaciji, je odvisno od tega, koliko in kakšne porabnike imate. Veliki porabniki so gospodinjski aparati ter ostali delovni stroji in računalniki. Majhni porabniki pa so luči, sploh varčne. Vaša poraba se lahko izračuna iz zadnjih položnic, ki ste jih plačali za elektriko in se vidi povprečje, ki je osnova za izgradnjo vaše elektrarne.

Cena sončne elektrarne je zelo odvisna tudi od kakovosti panelov, ki jih boste namestili na streho ali na nosilce poleg stavbe. Sončni paneli so v treh kakovostih in najbolj kakovostni so najdražji, vendar ne planite takoj po cenejših, ker vas bodo na koncu stali več, kot najdražji paneli. To pa zato, ker so kakovostni paneli bolj učinkoviti, pridobijo več elektrike in zdržijo bistveno dlje časa, tudi do 40 let, medtem ko boste poceni panele menjali po nekaj letih. Za dražje panele pa prejmete 25 let garancije in če hočete, da bo cena sončne elektrarne ugodna, mora elektrarna delovati vsaj toliko časa.

Da bi si zmanjšali vaš vložek v elektrarno, je dobro, da se naredi nekoliko večjo, da elektriko tudi prodajate in s tem služite denar. Tudi s pomočjo državne ter občinske subvencije za tako elektrarno si lahko strošek precej zmanjšate, ki se vam bo zaradi tega vrnil že v nekaj letih. Vendar je pogoj, da ste priključeni na javno eklektično omrežje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja