Top 5 načinov za zmanjšanje bolečine v zapestju

bolečine v zapestju

Predno se lotimo nasvetov, kako se znebiti bolečine v zapestju, naj vas napotimo na spletno stran https://www.perskindol.si/bolecina, kjer so zbrani številni prispevki o bolečinah, med drugimi tudi o bolečini v zapestju.

Bolečina v zapestju je lahko zelo moteča. Okorelost in oteklina, ki ju spremlja bolečina v rokah, lahko jemljeta moč in zmanjšata sposobnost opravljanja rutinskih nalog, kot so zapenjanje oblačil, kuhanje in umivanje.

Razlogi za bolečino v zapestju so različni.

Eden najpogostejših vzrokov za bolečine v rokah je osteoartritis. V tem primeru se hrustanec, ki blaži udarce med kostmi v sklepih prstov obrabi ali poškoduje. Bolečina v roki je lahko tudi posledica živčnih stanj, kot sta bolečina in mravljinčenje, ki ju čutite, ko pritisnete medialni živec v zapestju ali ulnarni živec blizu komolca. Včasih je bolečina v roki posledica vnetja tkiva, ki pritrjuje mišice na kosti.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako si lahko pomagate zmanjšati ali odpraviti bolečino.

Prvi nasvet je uporaba opornice, ki stabilizira položaj prstov, palca ali zapestja. “Nosite opornico vsaj nekaj tednov, če izbruhne artritis, da se lahko vnetje umiri,” pravijo zdravniki in ortopedi.

Druga možnost je injekcija kortikosteroida v sklep, kar zmanjša vnetje. Olajšanje, ki ga nudi ta možnost, lahko traja do enega leta, pravijo strokovnjaki.

Tretja možnost je uporaba analgetikov, še priporočljivejše pa jemanje nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID), ki pomagajo lajšati bolečine v rokah z blokiranjem encimov, ki povzročajo bolečino in oteklino. Vendar pozor. Ta način ni učinkovit pri sindromu karpalnega kanala. Dolgotrajna uporaba peroralnih nesteroidnih protivnetnih zdravil, kot je ibuprofen, je povezana z razjedami, želodčnimi krvavitvami, poškodbami jeter in povečanim tveganjem za srčne napade. Lokalna nesteroidna protivnetna zdravila, kot je diklofenak, lahko predstavljajo manjše tveganje.

Četrti nasvet pravi, da toplota lahko zmanjša okorelost rok. Topel tuš bo opravil svoje delo. Hladen je učinkovit pri bolečinah v rokah, ki so posledica dejavnosti, kot je igranje golfa.

Peti in najpomembnejši nasvet pa je, da izvajajte vaje in raztezajte zapestje. Fizioterapevt vas lahko vodi skozi vaje za raztezanje in krepitev mišic, ki lahko pomagajo ublažiti obremenitev sklepov v roki in zmanjšajo bolečino. Potem pa je veliko odvisno od vas, kako redno boste izvajali vaje in koliko časa boste dnevno namenili zmanjšanju bolečin v zapestju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja