Ukrajina država, ki je danes nedostopna

Ukrajina

Danes je ogromno pisanja in poslušanja o vojni v Ukrajini. Ukrajina je ena od držav, ki je vredna obiska saj nam ponuja ogromno lepega. Ampak moramo si priznati, da danes to ni mogoče, saj je vojna naredila svoje. Ne moremo reči, gremo na dopust v Ukrajino, saj vemo da zaenkrat to ni mogoče. Lahko pa naštejemo vsaj nekaj destinaciji, ki so bile vredne obiska. Zakaj bile vredne? Ukrajina ne bo več ista, saj kraji kar lep čas ne bodo več isti, mi pa še lep čas ne bomo šli tja, ker to ne bo mogoče, saj je varnost na prvem mestu.

V Evropi je Ukrajina druga največja država. Vedno so tujci radi zahajali v Ukrajino, saj kot sem omenila je bila varna država in ogromno vsega je ponujala. Največ turistov je zahajalo v Černobil, saj so si vsi radi pogledali mesto duhov. Leta 1986 je mesto doživelo največjo katastrofo, saj je zagorela jedrska elektrarna. Ne bomo pisali o zgodovini, ker vsi vemo kaj se je zgodilo. Ampak vseeno so ljudje zahajali sem si ogledovali to nesrečno mesto, ki je vsakomur pustilo nek poseben pečat. Potem je še tukaj glavno mesto Kijev, ki je nekaj posebnega. Lahko rečemo je bilo, danes je porušeno in, kot vemo ne bo kar lep čas spet isto. Hvala bogu za vse tiste, ki so ga že obiskali in imajo lepe spomine na samo mesto. Tukaj je še mesto Lvov, Odesa in še ogromno drugih destinacij.

Ukrajina

Kdaj bomo lahko spet šli sem na dopust je težko povedati. Prav tako se mi vidi smešno, da bi sploh kdo danes hotel iti v Ukrajino, saj ljudje bežijo iz nje. Ukrajina bo mnogim ostala v lepem spominu, kateri pa še tam nismo bili pa se jo lahko gledamo samo na fotografijah. Tudi jaz sem upala, da bom nekoč obiskala Černobil, ampak sedaj vidim da so sanje odplavale.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja