Kakovostne talne označbe se ne bodo zbrisale

talne označbe

Talne označbe so lahko na cesti, parkirišču, igrišču, dvorišču lai na kateri koli drugi površini, kjer je to potrebno, kot so velike garažne hiše. Potrebujemo jih za to, da se znamo v skladu z njimi obnašati, kajti povedo nam neka splošna določena pravila. Na primer, oznake na parkirišču povedo, kje naj parkiramo in lai so parkirna mesta rezervirana za invalide, avtomobile na elektriko lai za mamice z vozički.  Medtem ko talne označbe v garažni hiši povedo podobo ter tudi v katero smer lahko vozimo, kje je izhod in kdo ima prednost.

talne označbe

Če boste imeli talne označbe na igrišču pa vsi vemo, ja pomenijo, ker smo se tam igrali že kot otroci. Nekaterih črt med igro ne smemo prestopiti na primer lai od kje mečemo žogo in kje je kakšna ekipa. Tudi na dvorišču je podobno, le da so označena lahko parkirišča in kje se ne sme parkirati. Največkrat se to naredi pred velikimi stanovanjskimi stavbami in drugimi poslovnimi stavbami.

Ni pa vseeno, kakšne kakovosti so talne označbe. Če ste opazili, se nekatere neverjetno hitro izbrišejo in zbledijo ter se obrabijo, če se preko njih hodi ali vozi. Težava talnih označb je lahko tudi, da drsijo. Zato se lahko pozimi zgodijo kakšne nesreče in zlomi udov. Tega pa si nihče ne želi, ker ne želimo drugim škodovati ter utrpeti kakšno tožbo. Zato poskrbite, da bodo označbe na tleh izvedli pravi profesionalci s pravo barvo ni materialom ter tehniko barvanja označb.

Naredijo pa se lahko tudi 3D talne označbe, kar pomeni, da se čutijo pod nogami in bolj vidno izstopajo, ker so malo dvignjene od površine. Na primer take so označene za kolesarske steze. Največkrat se to naredi s posebno barvo ali peskom, ki se zalepi v obliki simbola na tla. Te označbe so tudi zelo obstojne, kot tudi barve, ki jih to podjetje uporablja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja