sončna elektrarna

Sončna elektrarna je hit zadnja leta, ko se vsi želimo ogrevati na sonce, torej ne obnovljive vire energije, ki so brezplačni in s tem ne uničujemo narave. Če želite več izvedeti o tem, kakšno sončno elektrarno bi lahko imeli pri vas doma, obiščite www.ekofrank.si/soncne-elektrarne spletno stran in se pozanimajte. Če se sončna elektrarna priklopi še na sistem, jo lahko subvencionira država, zato se vam bo investicija povrnila v petih letih, potem pa boste imel elektriko danajsko čisto zastonj, saj je življenjska doba sončne elektrarne vsaj 40 let.

Ni pa vsaka sončna elektrarna najboljša izbira in ni povsod primerna. Najbolje je, da izberete kakovostne sončne celice, ki imajo več izkoristka sončne energije, čeprav so malenkost dražje, se dolgoročno bolj splačajo.

Sončna elektrarna se lahko postavi na katero koli streho, mora pa imeti določen naklon ter usmeritev proti soncu, drugače ne deluje ali slabo deluje. Ni primerna za kraje z veliko megle in malo sonca preko leta, to pa so le kakšne grape, vsi ostali kraji pa imajo običajno dovolj sončne energije, da da lahko pridelate veliko električne energije. Višek energije boste lahko pošiljaje v omrežje in če se zgodi, da bi vam jo primanjkovalo, jo boste dobili nazaj iz omrežja.

Če bi sončna elektrarna pridelala več elektrike, kot jo porabila in jo odda v omrežje, potem pri poračunu imate plus ter dejansko zaslužite. Sončna energija proizvaja najčistejšo možno energijo s tem pa varujete tudi planet za zanamce. Dobro pa je, da vam jo postavi izkušen strokovnjak, ki bo zagotovo tako vse uredil, da bo tudi delovalo.

Sončne elektrarne so primerne za hiše, bloke, velike komplekse, gospodarska poslopja, tudi za prikolice, osvetljevanje ter ogrevanje vrtov in nasadov, skratka skoraj povsod jo lahko namestite, še posebej pride prav tam, kjer sploh ni nobene možnosti za namestitev sistemske elektrike iz javnega omrežja. Kaj še čakate?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja