Različne testenine za naš krožnik

So določeni dnevi, ko pride čas za kosilo, da ne vemo kaj pripravit. To težavo imamo večinoma me ženske, saj me navadno kuhamo v kuhinji. No ne smemo moških zanemarjati, tudi oni so včasih dobri kuharji. Ampak gremo mi v kuhinjo, kaj pripravit za kosilo, da bi bili vsi zadovoljni, da bi kosilo bilo hitro pripravljeno. Testenine so ena takšna jed, ki jo lahko pripravimo zelo hitro, jih imajo vsi radi in še zdrave so. Okusne testenine z raznimi omakami in kosilo je tu.

testenine

Če mojega sina vprašaš kaj bi jedel, mi vsak dan reče makarone, to pomeni, da so makaroni res nekaj posebnega, da jih otroci že od malega obožujejo. Vse vrste testenin, ki jih je okrog 500 so zelo zdrave, saj vsebujejo ogljikove hidrate ter beljakovine, kar je pomembno za naše telo. Zato lahko brez skrbi jeste testenine, ko vam zadišijo.

Večinoma kupujemo makarone, svedre, špagete, potem rezance za juho ali široke rezance za razne priloge in to je vse. Ampak, če se malo sprehodiš po policah v trgovinah opaziš polno različnih vrst in oblik raznih testenin. Naredimo jih lahko na različne načine, zelo hitro lahko pripravijo jed, samo kakšno omako in kosilo je tu. Če imamo kaj domišljije in radi gnetemo testo jih lahko naredimo tudi doma. Za testenine rabimo moko, ki jih na policah dobite tudi že različnih vrst, jajce in testo je tukaj. Lahko dodaste not kakšne zelišča, da dobite drugačno barvo testenin.

Cene se zelo razlikujejo, od trgovine do trgovine, odvisno pa je tudi od kvalitete. Če se dobro počutite, ko kupite mogoče najcenejše makarone jih lahko jeste brez problema, tudi jaz kupujem kaj je najbolj poceni in smo do sedaj bili zdravi. Če ne veste kaj bi naredili za prilogo poleg mesa, pa skuhajte eno vrsto testenin. Najbolj pa boste sigurno uživali ob jedi makaroni z mletim mesom, pa dober tek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja