Najboljši pustni kostumi

Dan, ko je vaša domišljija lahko popolnoma svobodna je zagotovo Pust. Pust in pustni kostumi so primerni za vsakogar, tako male kot velike pustne šeme. Lahko pa so pustni kostumi tudi del vaše zabave na katerikoli dan v letu.

Svoboda izbire vašega pustnega lika je neomejena, saj imate na voljo tako pravljične kot vse ostale doživljajske like. Pust je čas pred veliko nočjo in po vseh krščanskih saj je namen takšen, da iz svoje prehrane izpustimo meso, besedo pust so poznali že v Trubarjevih časih. Danes so pustne zabave in karnevali zelo priljubljeni, vsakdo je verjetno že slišal za Beneški karneval, ki ima neverjetno obiskanost. Imamo pa tudi pri nas na slovenskem pustno rajanje po vseh večjih mestih, najbolj znani je seveda Ptujski karneval in karneval v Ribnici. Pisani pustni kostumi pa so imeli še eno posebno vlogo in sicer preganjanje zime ter pozdravljanje pomladi, pri nas najbolj znani pustni kostumi so zagotovo kurentje.

pustni kostumi

V kolikor si še niste ogledali pustnega karnevala, si v naslednjem pustnem rajanju vzemite čas in ga obiščite, prav tako pa izberite svoj pustni kostum. Tako zelo priljubljeni pustni kostumi, so lahko z malo kreativnosti ter spretnosti izdelani tudi doma, saj poznamo cele skupine pustnih šem, ki so med seboj povezane v celoten lik.

V kolikor pa je vaša naloga organiziranje zabave presenečenja pa vklopite svojo domišljijo in naj bodo pustni kostumi del le te. Pri uporabi pustnih kostumov je včasih potrebno tudi malo poguma, saj marsikdo ni vajen popolne sproščenosti v določeni vlogi, pa vendarle, ko odpadejo vsi okvirji potem se zabava lahko zares začne. Pri izbiri kostuma ste lahko tudi malo bolj izzivalni in pokažete kakšen skriti del sebe, morda boste ugotovili, da v vlogi še kako uživate., vsekakor pa naj bo vodilo pri izbiri kostuma sproščenost in dobro počutje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja