Kakšna krožna žaga je primerna za les?

krožna žaga

Krožna žaga je naprava, ki jo potrebujejo mojstri v podjetjih kot tudi domači mojstri za domačo uporabo. Obstaja  več vrst križnih žag, v osnovi se ločita na ročno in statično. Kakovostna krožna žaga za profesionalce je ravno tako v dveh izvedbah, največkrat psa se zaradi moči teh križnih žag uporabljajo kar statične, saj so bistveno bolj varne in  natančne, če so pritrjene kot če jih človek v rokah drži. Krožna žaga je lahko za več materialov, pogosto se uporablja za žaganje lesa, ali tudi kovine in plastike.

krožna žaga

Kakovostna krožna žaga deluje brezhibno in na visokih vrtljajih, da se ne zatika in ne pušča za seboj čudnih sledi na materialu, deluje tudi tako ,da ne zažge materiala. Za to pa potrebuje zelo kakovosten krožni list za križne žage, ki je narejen iz trdnega materiala, običajno je kot kovina s primesmi. ter je tako brušen, da je zelo oster in ima kline brušene križno, da res dobro odžaga. Te kline nabrusijo mojstri lahko ročno ali pa tudi strojno, oboje je enako učinkovito, le da je ročno brušenje dokaj zamudno opravilo, sploh, če gre za prvo brušenje lista.

Ko boste kupovali krožno žago na primer za les, morate povprašati mojstre, katere je namenjena kateri trdoti lesa, ker niso vse žage enake niti ne listi, ki jih morate med delom zamenjati, če boste zamenjali tudi material, ki ga boste žagali. Kakovostna krožna žaga vam bo pomagala odžagati vse, kar morate ločiti med seboj hitro in učinkovito.

Med drugim lahko žagate drva ali plohe lai deske ter vse drugo, kar si želite. Ne pozabite pa preveriti, za kateri maternal je katera žaga, da se ne zmotite in ne naredite škode. Škodujete lahko pa tudi sebi, tako da če nimate nobenih izkušenj, se najprej o varnosti in delu pozanimajte pri izkušenem mojstru, preden se sami lotite tega opravila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja