Kartuše za vsak žep

kartuše

Tisk v poslovne in zasebne namene je sestavni del življenja. Kljub vse večji digitalizaciji namreč pogosto ugotavljamo, da so možgani bistveno bolj osredotočeni na zapisano na papirju. Zato ne preseneča, da kartuše, dobite jih tudi na https://biro.si/kartuse.html, ne gredo v pozabo.

Kako izbrati kartuše?

Nakup kartuš je povsem enostavno opravilo, če veste, kaj iščete. Prva ključna informacija, ki jo ob nakupu potrebujete je sama tiskalna naprava. Pogosto se namreč zgodi, da kupci med tiskalniki ne ločujejo in se šele ob nakupu in ogledu ponudbe zavejo, da opravilo ni povsem enostavno. Da bi kupili prave kartuše, boste morali odpreti svojo napravo za tiskanje ter poiskati kartuše, ki jih imate. Na njih so običajno zapisane številske oznake, ki označujejo izbrano kartušo. To številko si zabeležite, saj je osnova za iskanje prave kartuše. Tudi na spletnih mestih boste nakup opravili izredno enostavno, če boste omenjeno številko poznali.

kartuše
Zamenjavo kartuše lahko enostavno opravite sami.

Razlika med kartušami in tonerji

Tiskalniki, kjer se uporabljajo kartuše in tonerji se v osnovi razlikujejo med sabo. V prvem primeru gre za tipične tiskalnike, ki uporabljajo kartušo v kateri je tekoče črnilo. Drugi primer pa predstavljajo laserski tiskalniki, ki uporabljajo prah. Razlike so tudi med samimi tiskalniki s karušami, kjer je lahko črnilo osnovano na suhi barvi ali pa ne.

Lahko kartuše sam napolnim?

V zadnjih letih je postalo jasno, da je potrebno tudi varčevati. Tudi pri kartušah je varčevanje povsem enostavno in ga lahko opravimo, čeprav se v osnovi še vedno priporoča popolna zamenjava kartuš z novimi originalnimi. Tudi v primeru, ko lahko sami napolnite kartuše, se je potrebno zavedati, da lahko to opravite le nekajkrat, pri tem se lahko zgodi, da bo neoriginalno črnilo vplivalo na sam tisk oziroma čiščenje sistema kartuše. Odločitev o zamenjavi in nadomestitvi z originalno kartušo proizvajalca je prav zaradi tega smiselna rešitev, je pa običajno cenovno manj ugodna.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja