Domofon s kamero poskrbi za varnost vašega doma

domofon s kamero

Veste, kaj so domofoni? Najpreprostejša definicija bi se glasila nekako takole: »Domofoni so naprave, ki nam omogočajo, da nadzorujemo dostop do našega doma.« Kvalitetni domofon s kamero bo imel še večji nadzor nad dogajanjem okoli vaše hiše kot pa tisti brez kamere. Kadarkoli in kjerkoli boste namreč lahko pogledali, kdo ali kaj se potika okoli vašega domovanja in na podlagi pridobljenih informacij ustrezno ukrepali.

Kako izbrati pravi domofon zase?

Dandanes vam je na voljo kar nekaj različic domofonov, izbirate lahko med klasičnim domofonom, za druge je boljši domofon s kamero, tretji si želijo še kakšno dodatno pametno funkcijo itd. Vsekakor je dobro razmisliti, za kakšne namene nameravate uporabljali domofon – boste z njegovo pomočjo zgolj komunicirali z obiskovalci pred vrati, jih želite tudi videti, želite imeti tudi oddaljen nadzor nad vašo hišo in še in še. Odgovoriti si morate tudi na vprašanje, za kakšen objekt boste uporabljali domofon – bo to blok, stanovanjska hiša ali pisarna.

Bticino Sfera domofoni so odlični za večstanovanjske stavbe, torej za bloke ali druge stavbe, v kateri so vsaj 3 pa do 4000 stanovanj. Nasprotno je Bticino domofon primeren za eno ali dve stanovanji, hišo ali pa pisarno. Legrand pa je hišni video domofon, ki bo navdušil prav vsakega, ki išče sodobno in preprosto rešitev.

Vas zanima, kaj vse vam domofoni omogočajo?

domofon s kamero
Posamezne domofone lahko povežete s pametnimi inštalacijami v hiši in tako preko notranje video enote ali telefona upravljate npr. luči, senčila, ogrevanje.

Prvi primeri domofonov so bili zelo osnovni, saj so omogočali le avdio pogovor med vami, torej lastniki neke hiše oz. prostora, in obiskovalci pred vrati. Tehnologije se vse bolj razvijajo in tako so razvoj doživeli tudi domofoni, zato vam danes nudijo obilo pametnih funkcij, ki vam lajšajo življenje.
Domofon s kamero (video domofon) vam recimo poleg avdio pogovora nudi tudi možnost video pogovora. Preko notranje enote se boste tako lahko odzvali na poziv, istočasno pa opazovali svoje obiskovalce. Še bolj sodoben in napreden je WiFi domofon, ki vam omogoča, da poziv in celotno sliko dobite kar na svoj pametni telefon, torej boste vrata svojega domovanja lahko odprli kjerkoli in kadarkoli. Domofoni so narejeni tako, da vam kar se da olajšajo dostop do stanovanja – vrata lahko odklepate s prstnimi odtisi, z RFID brezstičnim ključkom ali z vnosom PIN kode preko tipkovnice, odvisno od modela pač. Izbirate lahko tudi, kakšna bo notranja enota – če imate domofon s kamero, potem je za notranjo enoto verjetno smiselno izbrati LCD zaslon, na voljo pa vam je tudi enota za prostoročno upravljanje ali pa slušalka.

Interkom je še ena izmed možnosti, ki vam jo ponujajo domofoni, omogoča pa vam komunikacijo med več notranjimi enotami v stanovanju. Uporabniki na različnih notranjih enotah tako lahko kličejo drug drugega in med sabo komunicirajo. Posamezne domofone lahko povežete s pametnimi inštalacijami v hiši in tako preko notranje video enote ali telefona upravljate npr. luči, senčila, ogrevanje. Domofoni so tako tudi izjemno učinkovito sredstvo nadzora, saj lahko kadarkoli in kjerkoli preverite, kaj se dogaja pred vrati vašega domovanja (ali znotraj njega).

Kot že omenjeno so Bticino Sfera domofoni odlični za večstanovanjske objekte, torej za vsaj 3 stanovanja ali več. Tovrstni domofoni so modularni, kar pomeni, da se prilagodijo vašim željam. Vsak stanovalec bloka se npr. lahko odloča popolnoma samostojno in neodvisno od soseda – zunanje enote imajo kamero, stanovalci pa se na podlagi različnih dejavnikov, denimo glede na svoje želje, potrebe, proračun, odločijo za eno notranjo enoto (slušalka, LCD zaslon ali prostoročna notranja enota).

Zakaj kupiti originalne (in nekoliko dražje) domofone

domofon s kamero
Raje izberite nekoliko dražje, zato pa kakovostno izdelane domofone.

Cena naj ne bo glavno merilo pri nakupu domofona. Mnogi domofoni namreč ne ustrezajo evropskim smernicam varnosti, zato so vaša stanovanja zelo lahko tarča za različne hekerske napade – hekerji lahko enostavno dostopajo do vaših vrat oz. do vašega doma in tam počnejo karkoli si pač zaželijo. Tudi domofon s kamero vam v takem primeru ne more kaj dosti pomagati, razen da zabeleži napadalce. Raje izberite nekoliko dražje, zato pa kakovostno izdelane domofone. Domofoni priznanih proizvajalcev vam zagotavljajo, da boste v najkrajšem možnem času dobili rezervne dele – veliko kupcev je namreč poročalo, da so kupili poceni domofone neznanih proizvajalcev s Kitajske, ti domofoni so se že po letu ali dveh pokvarili, nadomestnih delov pa ni bilo mogoče dobiti, niti ni želel nihče servisirati takih domofonov. Domofoni morajo biti zares kakovostni, saj so dnevno izpostavljeni vremenskim in mehanskim vplivom, ki jih lahko hitro poškodujejo.

Domofoni torej niso izum sodobnosti, saj obstajajo že lep čas, dejstvo pa je, da so se izjemno razvili in danes omogočajo veliko naprednih funkcij, ki še dodatno poskrbijo za varnost vašega doma. Domofon s kamero vam nudi možnost video nadzora zunanjosti hiše, WiFi domofoni pa vam poziv in video »dostavijo« kar na vaš pametni telefon in tako lahko s še tako oddaljenega konca sveta upravljate vrata vašega doma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja