Zakaj je dodatno zdravstveno zavarovanje koristno in zakaj ga morate imeti

dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje je dejansko nujno, če hočete imeti kompletno zavarovanje, ker osnovno zavarovanje ne krije vsega. Na tej povezavi izveste, kaj bo z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem. Nekajkrat so ga že skušali združiti z osnovnim, vendar poteza ni uspela, zato se vsak o njem odloča sam, ali ga bo plačeval ali ne. Dodatno zdravstveno zavarovanje krije stroške bolnice, če ste v njej več kot tri dni, stroške ne nujnih operacij in ne nujnih zdravil ter boljših zdravil, kot jih krije osnovno zavarovanje. Zato se dejansko splača, ker nikoli ne veste, kaj se bo zgodilo in kdaj boste potrebovali pomoč.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Kdaj skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje? Čim prej po zaključku študija in najkasneje v roku enega leta po njem, če hočete, da boste imeli zdravstveno premijo najnižjo. Drugače se vam bo premija povečevala za 3 % vsako leto, ko ne boste zavarovani. Zato je najbolje dodatno zdravstveno zavarovanje skleniti čim prej, ko ste še mladi.

Nekateri menijo, da če se bodo dodatno zavarovali, da jim bo takoj zavarovanje tudi veljalo takoj. To je zmotno mišljenje, ker morate nekaj mesecev prej plačevati zavarovanje, da vam sploh velja. Torej, če boste imeli nesrečo in boste plačali dodatno zavarovanje takrat, boste vse še morali plačevati tako, kot da ga nimate. Zato je na dodatno zdravstveno zavarovanje potrebno misliti vsaj pol leta prej, preden ga začnete koristiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja