Ali se splača kupovati na črni petek

črni petek

Črni petek se je začel v Ameriki že precej desetletij nazaj, ko so pred novim letom naredili popuste in prodajo izdelkov brez davka za ljudi, ki so bil delavci in bolj revni. Vsako leto je črni petek novembra in letos bo 26.11. 2021, kar težko čakajo kupci in trgovci. Takrat naj bi bili popusti na nekatere izdelke tudi do 80 %, zato ljudje čakajo v vrsti in derejo v trgovine na ta dan, da bi prehiteli druge, saj naj bi bile zaloge omejene. V Sloveniji se ta norija ni tako prijela, kot je v ZDA in ponekod drugod, so pa takrat kolone do velikih centrov precej dolge in gneča je kar občutna tudi pri nas.

črni petek

Črni petek je lahko velika priložnost, da kupite nekaj, kar ste si želeli in je drago. Je pa tudi priložnost za trgovce, da izkoristijo norijo in vas prevarajo. Zato je dobro, da še preden se začne črni petek preverite cene izdelkov, ki bi jih radi kupili in dobro pogledate na tisti dan, kakšna je cena, ker se lahko zgodi, da je celo višja, čeprav je označeno, da je velik popust. Dostikrat se zgodi, da je po črnem petku cena nižja, kot tisti dan.

Vendar se vseeno nekatere stvari res splačajo kupiti na ta veliki dan popustov. To pa so največkrat na primer čevlji, obleka, računalniška oprema, tehnika in drage video igre. Splača se ozreti tudi po telefonih in video opremi ter fotoaparatih. Če boste videli, da je trgovec tisti dan res pošteno znižal ceno v primerjavi s tem, kar ste opazovali vsaj en mesec prej, potem je to res prava priložnost za nakup.

Tudi letos bo črni petek in gotovo bodo veliki popusti, ki se splačajo, zato že sedaj poglejte, kaj bi si radi kupili. Žal se artiklov vnaprej na ta dan ne da rezervirati in vse poteka po principu kdor prvi pride prvi dobi, zato se ljudje pred trgovinami prerivajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja