Boleče grlo? Imamo rešitev za vas!

boleče grlo

Prihajajo hladnejši meseci, s tem pa tudi večja možnost za razne okužbe in prehlade, ki jih pogosto spremlja vnetje grla. A brez skrbi – uporabite smrekovo mazilo za boleče grlo in vaših težav bo kmalu konec.

Vzroki za vnetje grla

Poznamo več vzrokov za nastanek bolečega grla, največkrat pa so krive okužbe zgornjih dihal. Eden izmed vzrokov je lahko angina – poznamo bakterijsko in virusno angino (slednja večkrat ponagaja grlu), potem je tu prehlad (nahod), ki se najpogosteje pojavlja v prvih šestih letih našega življenja, pozneje se lahko pojavi le nekajkrat na leto. Težave z grlom lahko povzroči tudi okužba z virusom gripe, kronični kašelj (traja več kot 8 tednov) ali pa afta v ustih itd.

Rešitev?

Smrekovo mazilo! Izdelano je iz smrekove smole, ki ima dokazano pozitivne učinke na človeka (tudi na boleče grlo). Smrekova smola skrbi za krepljenje obrambnega mehanizma, spodbuja delovanje in prekrvavitev kože ter jo globinsko in površinsko neguje. Poleg smole mazilo vsebuje še bučno in sončnično olje, ki poskrbita za mazljivost, čebelji vosek pa mazilu daje čvrstost. Dodana je še palmova mast.

Uporaba smrekove smole v zdravilne namene sega že v 7. tisočletje pred Kristusom, že prej (okoli 460–370 p. Kr.) pa je o smrekovi smoli pisal Hipokrat. Plinij mlajši je pisal o tem, da so Rimljanke uporabljale smrekovo smolo za zdravljenje bolečega grla ter povečanih bezgavk. Tudi ameriški Indijanci so posegli po smrekovi smoli, ko jih je bolelo grlo. V preteklosti so jo uporabljali tudi za zdravljenje mastitisa pri kravah, za zdravljenje ran, turov, artritisa, opeklin in še bi lahko naštevali. Smrekova smola je bila tako priljubljena za uporabo, da je leta 1848 John B. Curtis izumil celo žvečilni gumi z okusom smrekove smole.

Uporaba

Smrekovo mazilo je zelo enostavno za uporabo – želeni predel (v našem primeru boleče grlo) večkrat dnevno namažite s tankim slojem mazila. Če želite si predel lahko masirate, a učinek bo enak tudi brez masaže. Pozorni bodite le na pojav alergije na smrekovo smolo, ki je sicer zelo redka, vendar pa se v nekaterih primerih lahko pojavi.

Če imate boleče grlo je torej najboljše zdravilo smrekovo mazilo, saj ima dokazano pozitivne učinke, v uporabi pa je že tisočletja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja