Apartmaji v Portorožu so to sezono pokali po šivih

Letošnjo sezono so bili lepo urejeni apartmaji v Portorožu pod zelo hudim pritiskom. Cel svet se je pred nekaj meseci znašel v hudi pandemiji koronavirusa, kar je povzročilo velike težave v gospodarstvu. Turizem ni bil prav nobena izjema – lahko bi celo rekli, da je podjetja, ki se ukvarjajo s turizmom korona kriza še toliko bolj prizadela, saj so države ena za drugo prepovedale potovanja oz. bolje rečeno otežila potovanja po svetu. Zaradi tega je večina Slovencev letos počitnice preživela kar doma v Sloveniji, veliko pa je pri tem seveda pripomogla tudi naša država, saj je ponudila turistične bone v višini 200 € prav vsem odraslim državljanom.

Slovenci smo tako poletne počitnice 2020 v večini preživeli doma v Sloveniji, kar je na velik preizkus postavilo turistične kapacitete po vsej državi. Slovenija ima sicer zelo veliko lepo urejenih apartmajev, hotelov in ostalih turističnih nastanitev, ki so letošnje poletje “pokale po šivih”. Apartmaji v Portorožu so bili denimo 100% zasedeni skoraj čez vse poletje. Prav tako je bil zelo velik obisk na Gorenjskem, kjer se je po naših podatkih največ Slovenskih turistov odpravilo v Kranjsko Goro in Bohinj. Kranjska Gora se lahko pohvali z zelo veliko nastanitvami, kljub temu pa je bilo letos v teh krajih težko najti prosto nastanitev.

Lahko bi rakli, da je bila ta sezona za Slovenske najemodajalce dobra, vsekakor pa bi si verjetno kljub temu večina želela, da do korona krize pri nas sploh ne bi prišlo, saj je le ta prinesla veliko negativnega, pozitivnega pa nič oz. zelo malo. Ampak tako pač je, krize prihajajo in odhajajo in tudi to bomo premagali.

Že iščete ideje, kje boste preživeli vaše naslednje počitnice?

Morda letos še niste porabili turističnih bonov in jih nameravate prihodnje leto? Prihodnje leto bomo še vedno lahko koristili bone, saj so (vsaj po naših informacijah) le te podaljšali. To pomeni, da bo najverjetneje tudi naslednja sezona v Sloveniji precej “zanimiva” za vse najemodajalce turističnih nastanitev, dobro pa bi bilo, da se na ponovni velik val obiskovalcev čim bolje pripravijo. V Sloveniji je namreč zelo veliko nastanitev, ki jih je vse skupaj presenetilo in verjamemo, da se bodo do naslednje turistične sezone že uspeli nekoliko zbrati in bolje organizirati, da bo prihodnjo sezono vse teklo še toliko bolj gladko.

Apartmaji v Portorožu, Kranjski Gori, na Bledu, v Izoli in še na veliko drugih krajih se trudijo, da bi lahko prihodnjo turistično sezono ponudili Slovenskim turistom še nekoliko boljše nastanitve, bolje opremljene nastanitve, kar priča o tem, da se zelo trudijo za to, da bo vsem njihovim gostom prijetno in da bodo svoje počitnice lahko preživeli kar se le da prijetno.

Kako bo z obiski tujih držav?

Sedaj je verjetno še veliko prezgodaj, da bi lahko z gotovostjo trdili, kako neki bo prihodnjo turistično sezono z najemanjem turističnih nastanitev v tujini in pa seveda kako bo sploh z prehajanjem meja. Pričakujemo, da bo prav tako še vedno nekaj težav, ne moremo pa zagotovo trditi, kaj se bo zgodili. Vsem, ki dopust predlagate preživeti v Sloveniji svetujemo, da pohitite z rezervacijo nastanitev, saj je sedaj zares idealen čas. Sedaj je idealna priložnost, da se odločite za rezervacijo, saj je še večina nastanitev prostih, kar pomeni, da si boste lahko izbrali točno takšno nastanitev, ki je vam osebno najbolj všeč. V temu je velika prednost, saj boste tako lahko vaš oddih preživeli bolj sproščeno in prijetno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja